Ayvacık Anadolu Lisesi

WEB https://samayal.meb.k12.tr
Adres : EYÜPSULTAN MAH. KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN SK. AYVACIK ANADOLU LİSESİ BLOK NO 38 İÇ KAPI NO 1 AYVACIK / SAMSUN
VİZYON : Öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak; karşılaştıkları güçlükler karşısında yılmamayı, çözümsüzlüğün değil çözümün bir parçası olmayı hayat felsefesi haline getirmelerine yardımcı olmak; öğrencilerimizi teknolojiyle bütünleştirme noktasında öncü olmak; durağan değil kendini ve etrafını yenileyen ve yenilereken de değerlerini korumayı bilen bir gençlik yetiştirmektir.
MİSYON : Biz; bütün öğrencilerimizin öğrenmelerini ve onların bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onlara 21. yüzyılın ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız.
BAŞARILAR :

Saatler : 08.30-15.50
Isınma : KALORİFER
Servis :
Ulaşım : SAMSUN-AYVACIK ARASI ULAŞIM MİNİBÜS İLE SAĞLANMAKTADIR.
Yerleşim Yeri : NÜFUS 18.928´DIR.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İL MERKEZİNE 64 KM UZAKLIKTADIR.
Kontenjan Bilgileri : OKULUMUZDA 9.SINIFLARDA 68 ÖĞRENCİ ALINMAKTADIR.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 2023 YILINDA OKULUMUZDAN MEZUN OLAN 58 ÖĞRENCİMİZDEN 36 ÖĞRENCİMİZ BİR YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMINA YERLEŞMİŞTİR.
Sportif Etkinlikler : FUTBOL ERKEK, FUTSAL KIZ-ERKEK, VOLEYBOL KIZ-ERKEK, GÜREŞ ERKEK TAKIMLARI BULUNMAKTADIR.
Bilimsel Etkinlikler : TÜBİTAK 2204, 4006 VE TEKNOFEST YARIŞMALARINA KATILIM SAĞLANMAKTADIR.
Proje Çalışmaları : YEREL, ULUSAL ÇAPTA YARIŞMA VE PROJELERE KATILIM SAĞLANMAKTADIR. E-TWİNNİNG PROJELERİ YÜRÜTÜLMEKTEDİR.